KRÖNIKA PROGRAM 2

Bättre än premiären. Så kan man sammanfatta program två i Allsång på Skansen. Med 20.000 i publiken och strålande solsken så var allt som vanligt igen på Skansen. Allt bråk förra veckan var glömt och nu var det i stort sett bara glada miner på Skansen.

Per Gessle fick äran att inleda med sin nya låt "En händig man".

Kvällens första allsång var "Gulli-Gullan". En ny bekantskap i allsångshäftet och "Gulli-Gullan" var en riktig höjdarallsång med en väldigt skön refräng som hela publiken kunde utantill.

Henrik Dorsin må vara rolig men nog fick han väl alldeles för lång tid i programmet...

Kvällens oförutsedda gäst var Claes-Göran Hedenström som sjöng "Det börjar verka kärlek, banne mig".

Ett kärt återseende i allsångshäftet är "Calle Schewens vals". Ingen har sjungit den på Skansen sedan 2004 då Frida von Schewen medverkade i programmet men nu var det Kalle och Bengan som ledde den.

Måns Zelmerlöw var den artist som det jublades mest och högst för igår. Det var svårt att tro att Måns gästade allsången för första gången med tanke på hur duktig han var på att leda allsång.

Oh Laura gästade allsången för första gången med låten "Release me".  

På sidan 66 i allsångshäftet så finns det ett litet sommarpotpurri med enbart refränger av allsångerna "Gröna, granna, sköna, sanna sommar, Jag tror på sommaren, Sommar, Sommar, Sommar, och I sommarens soliga dagar". De leddes under ledning av Frida Öhrn, Henrik Dorsin, Patrik Isaksson och Sussie Eriksson.

Per Gessle avslutade sedan kvällen med "Sommartider". Det var tredje gången som Per gästade allsången och ännu har han inte vågat sig ner bland publiken...

Nästa vecka får vi besök av en gammal bekant från våran allsångskväll i höstas nämligen Roland "Caroland" Cedermark. Lasse Berghagen och Lasse Holm kommer att uppträda tillsammans. Övriga gäster är Salem Al Fakir och Jerry Williams.

Ps: Glöm inte att köpa biljetter till höstens allsångskväll! Susanne Alfvengren kommer till oss, även talangerna från Lilla Melodifestivalen Felix Hvit och Yazmina Simic gästar oss. Vi kommer att göra klart med fler artister inom kort.


Patrik Norgren

© allsangpaskansen.com 2007