KRÖNIKA PROGRAM 6

Nu äntligen så ska jag väl ta mig lite tid att skriva ner en liten krönika om vad som hände under tisdagens program. Det näst sista för säsongen och Anders inledde med att åka lyftkran medan han påannonserade kvällens första gäst som var E-Type. "True believer" heter hans nya låt och det verkligen sprakade om hans nummer.



Allsången som han hade valt var Bellmans "Så lunka vi så småningom". E-Type ledde allsången riktigt bra med tanke på att det var hans första besök på allsången.

Näst gäst var Tomas von Brömssen. Efter ett något segt nummer så var det dags för en allsång igen och det blev "De´ ä dans på Brännö Brygga".

Ängelholms Lergökskör gjorde allsångsdebut och spelade vackert på sina lergökar medan Anders sjöng sin låt "Pinsamt".



Nästa allsång var "Min gitarr". Några i publiken hade tagit med sig gitarrer och spelade.

Bröderna Alexander och Fredrik Lycke gjorde debut i allsången och sjöng passande nog om "Jag och min brorsa"

Kvällens hemliga gäst var Arne "Rosen" Quick som sjöng just "Rosen" och gick runt och delade ut röda rosor till publiken.

En tradition i allsången har blivit att vinnaren i Eurovision Song Contest medverkar. I år var det Marija Serifovic från Serbien som gästade och sjöng sitt vinnande bidrag "Molitva".



Hanna Jämteby vann allsångstävlingen och priset var att få leda en allsång. SVT hade valt "Idas sommarvisa" till Hanna.



Fredrik Lycke fick äran att göra ett nummer till nämligen "Snurra min jord" innan Hanna Jämteby fick avsluta med "Jämtland i mitt hjärta.

Artisterna valde sedan att göra några extranummer och jag vill ge en stor eloge till E-Type som under sitt extranummer gick runt bland publiken och till och med gick ända bort till de handikappade! Det har aldrig tidigare någon artist gjort som medverkat i allsången.

Nästa vecka är det sista allsången för i sommar....
Då kommer BAO med Tommy Körberg, Nanne Grönvall och Robert Broberg plus några överraskningar.


Patrik Norgren

© allsangpaskansen.com 2007