KRÖNIKA PROGRAM 7

Det var den sommaren det. Så fort gick den. Allsång på Skansen är slut för denna gång och det känns som vanligt lite vemodigt men samtidigt så känns det väldigt skönt också att det nu är slut. Fyra dagar i veckan lägger vi ner för Allsång på Skansen med allt arbete med att få till en så bra hemsida som möjligt så man känner sig oerhört trött och sliten just nu.

Anders inledde med "Stockholm i mitt hjärta" för sista gången i år och han var på benen och kämpade sig igenom programmet på ett fantastiskt sett.Kvällens första gäster var BAO som inledde med nya låten "Bonde söker fru".
Som vanligt satt en oförutsedd gäst i publiken. Denna gång var det Yankho Kamwendo som ledde första allsången "Leende guldbruna ögon".
För en gångs skull så var det kändistätt bland bänkraderna, bl.a. sågs ishockeyprofilen Niklas Wikegård sjunga med i allsången.

"Nästa vecka kommer vi att sjunga allsången Mälarö kyrka" ropade Anders i direktsändning förra veckan. Var tog den allsången vägen?

Robert Gustafsson var som vanligt "hemlig gäst" i det avslutande programmet. Han klev in på scenen och tog ifrån Anders mikrofonen och började berätta att det var bättre förr och att det numera kallades för "Gubbsång på Skansen".

Anders ledde nästa allsång som var "Det ska va´gamla låtar.

Robert Broberg gästade allsången för tredje gången och sjöng sin låt "Vatten" men hur var det med visslingen Robban?
Allsången han hade valt var inte helt oväntat Båtlåt".
Under genrepet så stod Robert på scenen och sjöng fyra av fem verser innan han gick ner i publiken. Under sändningen gick han ner i publiken efter en vers, å andra sidan så gick han upp lika snabbt på scenen igen. Detta är allsång Robert...


Robert. Fastgjuten på scenen.

Kören skulle äntligen få kliva fram ett steg och få göra ett nummer. Kören bestående av Per-Erik, Kerstin och Annika Granlund som hoppat in istället för Johanna som var i Sydkorea med The Real Group.

Sedan var det Nanne Grönwalls tur att framföra ett potpurri av sina låtar. Som allsång hade hon valt "Du är min man". Till sin hjälp hade hon Ewa Roos, Gunilla Backman och Ann-Louise Hansson.

Tommy Körberg skulle sedan tillsammans med BAO framföra den mycket vackra låten "Fait accompli"

En av kvällens hemliga gäster var Skånske Elias som blev inkörd på en höskrinda till låten "Livet på landet". Bland allt hö fanns Robert Gustafsson som tillsammans med Elias sjöng "Oh boy"."Leva livet" fick bli sista allsången för i år och Anders tog sin resväska och åkte på semester. Efter sändningen så avslutade Anders med sin egen låt "Nöjd" och det är just vad Anders ska vara just nu, väldigt nöjd med sin säsong. Han har gjort ett fantastiskt jobb!

För er som vill sjunga allsång i höst finns det fortfarande biljetter kvar till allsångskvällen på Tibble Teater i Täby lördagen den 20 oktober. Bl.a. så kommer Marie Lindberg, Cecilia Vennersten, Susanne Alfvengren och Alexander Schöld.
Igår blev det även klart att Hilda Stenmalm som medverkade på vårens allsångskväll även kommer att uppträda på höstens allsångskväll. Efter den stora succén i våras så var det en självklarhet att Hilda skulle få förnyat förtroende hos oss.Årets...

Bästa allsång: Gulli-Gullan
Sämsta allsång: DeGe DeGe
Vackraste låt: Trying to recall
Överraskning: Florence Valentin
Bästa publikframträdande: E-Type
Trevligaste: Mattias Enn
Bästa låt: Spelar för livet (Sofia Karlsson)
Mest saknade artist: Håkan Hellström
Bäst ledda allsång: Måns Zelmerlöw (Sommaren är kort)
Bästa intervju: Marie LindbergMed de här orden vill jag tacka för i sommar!
Jag vill framförallt tacka MICKE, min kollega här på sidan för ett bra samarbete under hela året.

Ett stort tack till JONAS, SIV och SIV, HANNA J, ANNIKA, LEE, HANNA E, DIANA, JOSEFIN, MALIN, JENNY, LINUS, LOELLA, FRIDA, ELLINOR, JANNE, ja, jag har säkert glömt några men tillsammans har vi kämpat på hela sommaren i ur och skur! Många kramar!!

Ett stort tack till GUNILLA NILARS på SVT!

Stora kramar till ANDERS och KERSTIN och tack för i sommar.

Ett stort tack till URBAN WALLIN på Skansen för all hjälp och alltid trevligt bemötande.

Ett stort tack till den alltid så trevlige vakten STURE.

I år vill jag även tacka den urgulliga och trevliga personalen på Restaurang Ekorren på Skansen.

Ett jättestort tack till alla artister som ställt upp för oss med intervjuer och bilder. Ett speciellt tack till MARIE LINDBERG, MATTIAS ENN, SOFIA KARLSSON, BRÖDERNA LYCKE, E-TYPE och HANNA JÄMTEBY.

Till sist vill jag tacka alla i publiken som ställt upp för oss när det gäller bilder och intervjuer. TACK!

Patrik Norgren

© allsangpaskansen.com 2007