KRÖNIKA PROGRAM 2


Vilken kväll!. Förra programmet regnade väl bort kan man säga, endast 7000 på plats på Skansen och regn och rusk men denna tisdag så hade sommarvärmen kommit till Stockholm och även den alltid så trogna allsångspubliken hade hittat tillbaka sina platser och redan klockan 11.00 så var det i stort sett slut på sittplatser.
Man hade stora förhoppningar på denna kväll, det kändes lite i luften att det skulle kunna bli ett toppenprogram, dels för det fantastiskt fina väder som nått Stockholm men även för artistutbudet. Och visst blev det ett kanonprogram. Som första allsång sjöng vi en riktig klassiker "Gå upp och pröva dina vingar", en toppenöppning!

Kvällens första gäst var Carola som gästade allsången för sjunde året, jag måste nog erkänna att jag inte är något jättestort fans av Carola men samtidigt så får jag nog erkänna att jag rös när hon framförde sin vackra låt "Vem kan älska mig". Hon fick inte välja allsång själv utan SVT hade valt en allsång till henne som inte särskilt många i publiken kunde texten till nämligen "Strö lite rosor på den väg vi vandrar" och det var precis vad Carola gjorde.

Per-Erik Domargård, en av körmedlemmarna fick äran att göra nästa nummer, han sjöng en duett tillsammans med "Galina" Sissela Kyle som var kvällens hemliga gäst.

Sedan fick vi bekanta oss med ett band som kommer ifrån Jönköping som heter I´m from Barcelona. Det var en positiv överraskning i allsången, de sjöng "We´re from Barcelona" och allsångspubliken sjöng med i refrängen.

Sofia Karlsson hade aldrig tidigare medverkat i allsången men nu var det premiär för henne och typiskt nog så skulle tekniken strula precis innan hon skulle framföra en av de finaste visor som finns "Jag väntar vid min mila". Man satt verkligen och led med Sofia den där långa minuten under strulet, det är som väl är inte så ofta tekniken strular men det känns väldigt tråkigt när det händer.

En annan artist som heller aldrig tidigare varit med i allsången är Andreas Johnson. Han klev in på scenen och sjöng "Sing for me" och hela Skansen gungade. Det var mäktigt, det var även trevligt att han utnämde allsångspubliken till "sommarens bästa publik".

Andreas hade aldrig tidigare sjungit live på svenska men nu var det premiär och han hade valt att framföra Ted Gärdestads "Jag vill ha en egen måne".

När Anders skulle påannonsera nästa gäst så sprang Sissela Kyle in på scenen igen och spelade "Sture", en dalkarl som tuggade i sig en massa snus. Hör sådant verkligen hemma i allsången?

Nästa gäst var vi inne på, Carl Anton hade inte varit med i allsången tidigare så nu var det dax, han sjöng sin "Överbyvals". En allsång som funnits med i häftet en tid är "Om maskros och tjärdoft" och en av Sofia Karlssons stora drömmar har varit att få sjunga tillsammans med Carl Anton och nu fick hon göra det.

När sedan Carola avslutade med "Evighet" så ställde sig alla i publiken upp och sjöng med.

Som sagt, en underbar kväll och ett lyckat program. Jag längtar redan till nästa tisdag av förklarliga skäl. Håkan Hellström, en av mina största idoler återkommer till Skansen. Jag ser även fram emot att se Björn Kjellman framföra "Älskar du livet". Allsången gästas även av operasångerskan Katarina Fallholm och Bolibompabandet.Ha det bra i värmen och glöm inte att dricka mycket vatten. Vi ses nästa vecka!

Patrik Norgren

 

© allsangpaskansen.com 2006