KRÖNIKA PROGRAM 5


Vi hade i alla fall tur med vädret kanske man kan säga. Värmen var olidlig och några i publiken svimmade men vi slapp i alla fall regnet. Klockan 16.00 var det ovanligt tunt på ståplats, till sändningen hade dock 18.000 anlänt till Skansen vilket var en bra siffra trots allt.

Kvällens hemliga gäst Gabriel Fors inledde med att sjunga signaturmelodin tillsammans med allsångspubliken. En något seg inledning med alla dessa avbrott....
Nu hade vi fått besök av tre jättesöta hundar på scenen och kvällens första allsång var Hasse Anderssons "Änglahund". En bra start. Annika Jankell, en av få kändisar på VIP denna afton fick sjunga med Anders.


Eric Gadd gjorde kvällen till ära sin allsångspremiär och inledde med att sjunga "Meet me here". Som allsång hade han valt "I en grönmålad båt". Helt fel val av allsång, en oerhört svår och krånglig låt att sjunga.

Förra veckan hade vi besök från Finland även denna kväll hade vi besök från ett av våra grannländer. Gitte Henning kom från Danmark och sjöng ett potpurri av svenska visor.

Sedan var det äntligen dax för "Igelkottaskinnet" som vi väntat länge på att få sjunga. Undertecknad sjöng klockrent tillsammans med Anders innan Jonas Wahlström klev in på scenen för första gången i sommar och med sig hade han en Legoanödla.

Den som väntar på något gott...
En oerhört vacker Agnes gjorde allsångsdebut och sjöng sin vinnarlåt från Idol "Right here right now" för sista gången live. "En kväll i juni" är man van vid att sjunga tillsammans med Lasse men nu var det Agnes som valt att leda den tillsammans med oss och hon gjorde det på på bästa sätt. En oerhört häftig upplevelse var att publiken fick sjunga solo och Agnes gick raka vägen ner till undertecknad som för andra gången denna kväll fick sjunga i mikrofonen. Att ha fått sjunga solo med Agnes på allsången är något man kommer att leva länge på.Bröderna Trück gjorde sedan sin allsångsdebut och sjöng "Blue Hawaii" innan Anders för fjärde gången i direktsändning frågar Finn "hur ligger vi till med tiden"...

Orup tog med sig gitarren och drog av några gamla godingar, "Magaluf", "Bara regn hos mig" och "Då står pojkarna på rad". Publiken kunde givetvis texterna och sjöng med. Till skillnad från Eric Gadd så hade Orup valt en mycket bra allsång. "Dansen går på Svinnsta skär", en väldigt bra och enkel refräng att sjunga.

Eric Gadd fick göra två egna nummer och avslutade med en gammal klassiker "Do you believe in me".

Som sagt, tur med vädret hade vi men något toppenprogram var det väl inte riktigt, Agnes räddade kvällen. Som man kunde läsa på en skylt "Ingen allsång utan Agnes".

I förra veckans krönika var det lite hårda ord om Skansens restaurang och det har inte blivit bättre, vare sig maten eller delar av personalen. Toaletterna på restaurangen är bedrövliga, endast en av fem toaletter fungerar.Nästa vecka är det sista kvällen med gänget. Det är helt otroligt vad fort det har gått. På ett sätt känns det skönt att det snart är över, Micke och jag har kämpat något oerhört under hela sommaren.

Vi ses nästa tisdag, den sista kvällen med gänget och då kommer Björn Skifs, Charlotte Perelli och Lill Lindfors. Vem tror ni kommer som hemlig gäst denna gång?

Ha en fortsatt skön sommar och njut av solen så länge det varar.

Kramar från Patrik


 

© allsangpaskansen.com 2006