KRÖNIKA PROGRAM 6


Det är redan slut! Tänk vad fort en allsångssommar kan gå. Det har varit en fantastisk sommar med mycket sol och bra artister i stort sett rakt igenom. På något sätt så känns det ändå väldigt skönt att det är över nu. Att arbeta med denna sida har tagit enormt mycket tid men vi har haft fantastiskt roligt. Vi har lärt oss oerhört mycket i sommar så till nästa sommar kommer sidan att bli mycket bättre än vad den redan är, det kan jag lova.

Igår var det alltså sista kvällen med gänget och Arne Weise som var på plats på Skansen satt i en fåtölj och läste signaturmelodin "Stockholm i mitt hjärta".



Det är redan kul skrek Anders för sista gången i sommar och inledde med en riktigt gammal allsång "Adress:Rosenhill".



Björn Skifs var tillbaka i allsången efter några års frånvaro och han sjöng om "Regntunga skyar". Något regn var det inte i närheten av igår. Vädermässigt har det varit strålande denna sommar på allsången. Björn hade valt en allsång som heter "Rosa på bal" och in på scenen dansade några förtjusande dansare.



Vi hade bokat in en intervju med Charlotte Perrelli på eftermiddagen men hon kom aldrig på intervjun utan skickade istället ut en vakt som berättade att hon inte ville ställa upp för oss gå grund av att hon inte var sminkad...Det var väl knappast någon dejt hon skulle på?!
Hur som helst så sjöng hon "I din röst", en hyllning till Monica Zetterlund och "Sakta vi gå genom stan" som allsång.

Att Robert Gustafsson skulle komma som hemlig gäst var väl knappast någon överraskning. Han spelade "Greger" och sjöng "Ta av dig kjolen" en egen version av Povel Ramel:s "Ta av dig skorna" och skämtade hej vilt med Lill Lindfors. Robert fick sig också en överraskning. Tony Rickardsson klev upp på scenen och överlämnade en blombukett till sin vän.

Lill Lindfors var vi inne på. Hon sjöng "En man i byrån" och som allsång hade hon valt Evert Taube:s "Dansen på Sunnanö".

Björn Skifs fick ännu en gång kliva in på scenen. Han sjöng "Wear my ring around your neck", "What do you want to make those eyes of me for, "Gimme some loving" och avslutade med vackra "A whiter shade of pale".

Nu var det Lill:s tur igen, den här gången sjöng hon Evert Taube:s "Här är den sköna sommar".

Årets sista allsång blev "Vårat gäng". Texten var omgjord och särskilt lätt var det inte att se vad det stod på skyltarna...



Säga vad man vill men en värdigare avslutning hade varit om Peter Lundblad hade kommit och sjungit "Ta mej till havet".

Till nästa sommar får vi hoppas att SVT tänker efter lite när det gäller VIP-platser. Över 50 (!) bänkar hade SVT tagit till gårdagens program. Är detta rättvist mot alla trogna stammisar som köat hela natten i regnet?? En del kom redan på måndagsmorgonen och fick som bäst sitta på 47:e bänken...



Men nu är det slut! Vi går inte i ide för det utan nu kommer vi att börja planera inför allsångsträffen i höst. Då  kommer vi bl.a att sjunga mycket allsång, äta mat, sjunga karaoke och ha bildvisning. Förhoppningsvis så kommer någon hemlig gäst till oss också.

Med de här orden vill jag tacka för i sommar!
Jag vill tacka MICKE, min kollega här på sidan för ett bra samarbete under sommaren. Utan din hjälp så hade jag förmodligen aldrig kunnat flytta till Stockholm.

Ett stort tack till LINUS för att du stått ut med oss hela sommaren, jag är glad att jag lärt känna dig.

Tack så hemskt mycket SIV och ALEXANDRA för all hjälp vi fått av er i sommar, ni är fantastiska.

Ett stort tack till GUNILLA NILARS på SVT.

Stort tack även till "SVT-gänget" HANNA och MALINÉE för all hjälp och SANNA och CLARA som "förföljt oss" hela sommaren, att ni orkat med oss. :-)

Stora kramar till ANDERS och KERSTIN och tack för i sommar. Vi ses på R.E.A i höst!

Ett jättestort tack till alla artister som ställt upp på intervjuer och bilder. Ett speciellt tack till HÅKAN HELLSTRÖM, AGNES, ANDREAS JOHNSON, CARL ANTON och SEBASTIAN.

Till sist vill jag tacka alla i publiken som ställt upp för oss när det gäller bilder och intervjuer. TACK!

Patrik Norgren


 


 

© allsangpaskansen.com 2006